Connected successfully Biografie fotograaf Véronique Warlop

Biografie fotograaf Véronique Warlop

Véronique Warlop

 

Wie is Véronique Warlop ?

 

Ik ben 53 jaar jong, geboren in Ieper en groeide op in het mooie Heuvelland en later in Ieper.

 

Na mijn huwelijk in 1988 met Pascal, vestigden we ons, na 5 jaren Zonnebeke, in Marke, deelgemeente van Kortrijk. We kregen drie zoons en een dochter nl. Niels, Harald, Alexander en Sigrid en zijn inmiddels grootouders van Chloë en Mathis.

 

Naast mijn professionele activiteiten als secretaresse van senatrice en volksvertegenwoordigster Sabine de Bethune, heb ik opleidingen gevolgd in fotografie en fotonabewerking in het CVO 3 Hofsteden in Kortrijk. Ik heb dan ook enkele jaren geleden het certificaat van fotograaf behaald.

Ik ben lid van Pxl.Fotocollectief. Ons collectief bestaat uit een groep fotografen die in verschillende domeinen van de fotografie werken. Iedere fotograaf staat voor zijn werk en zijn visie binnen de hedendaagse fotografie.

 

Reeds in mijn prille jeugdjaren maakte ik veel foto˙s. Het was pas jaren later, bij de aanschaf van mijn eerste digitale spiegelreflex, dat ik echt verslingerd ben geraakt aan macro-, portret- en reisfotografie, een ontsnapping uit het alledaagse.

In mijn vrije tijd kun je mij vaak vinden in de natuur, op zoek naar o.a. paddenstoelen, bloemen, vlinders en andere wonderen.

Naast macrofotografie kan ik er enorm van genieten portretfoto˙s te maken, zowel in de natuur als in mijn bescheiden studio thuis. Mijn kinderen en kleinkinderen zijn hiervoor een dankbaar onderwerp.

 

Zelf heb ik een zwak voor kleuren en schoonheid. Het geeft me blijdschap de frêle belichting te zien in de lente na een regenbui, een portret bij zacht raamlicht, het spel van het licht te zien op de haren van mijn kleinkinderen,..

In vakantieperiodes leg ik de focus eerder op reisfotografie bij het bezoeken van steden als Stockholm, Kopenhagen, Amsterdam, Praag, Brussel,... en bij streken als Ligurië, Toscane, Emilia Romagna, Umbrië, Piëmonte,... .

 

Mijn portfolio geeft u een beeld van mijn werk.

 

U kunt me gerust een berichtje nalaten om feedback te geven.

<